Mentor4you

Onder de bekende naam Mentor4you is de inzet van mentoren voor jongeren in Assen weer mogelijk. Niet voor iedere vraag van een jongere is het noodzakelijk door te verwijzen naar professionele jeugdzorg. De inzet van een mentor heeft een grote meerwaarde op de positieve ontwikkeling van een jongere. Mentoren worden 1-op-1 gekoppeld aan een jongere die gedurende een langere tijd coach is. Om de rol van mentor te vervullen is het belangrijk dat de mentor een klik heeft met de jongere en een actieve rol wil spelen in de ontwikkeling. Vooraf aan de start zal er ook een klik gesprek plaatsvinden en zijn er evaluatie momenten.

Voor wie is Mentor4you bedoeld?

Mentor4you is voor jongeren in de leeftijd van 11 t/m 23 jaar, die door de begeleiding van een Mentor meer kans hebben om mee te doen in de samenleving. Voorwaarde is dat de jongere zelf gemotiveerd is en aanspreekbaar op zijn/haar gedrag.

Welke ondersteuning kan worden geboden?

Ondersteuning die jongeren nodig hebben bij hun zoektocht naar volwassenheid, met de daarbij behorende problematiek, bijvoorbeeld: een zinvolle vrijetijdsbesteding, school goed af ronden,  plannen/organiseren, omgaan met agressie of conflicten, weerstand te bieden aan groepsdruk, talenten ontdekken en vele andere zaken waar jongeren mee worstelen.

Mentoren

De mentoren zijn getrainde vrijwilligers, vaak met een achtergrond in de jeugdhulp of onderwijs. Ze vallen in Assen onder Vaart Welzijn en een verlengde van het dagelijks werk. Mentoren kunnen zowel preventief, ondersteunend als in de vorm van nazorg ingezet worden. 

Zelf mentor worden?

Ben je 18 jaar of ouder, heb je affiniteit met jongeren, vind je het leuk om anderen te helpen, zelf de nodige trainingen en ondersteuning te krijgen, dan is mentor misschien wel wat voor jou. Stuur een mail naar: mentor4you@vaartwelzijn.nl voor de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

  • De jongere wordt aangemeld via ouders/opvoeders, school of andere organisatie bij het buurtteam (in de eigen wijk van de jongere) of VO team (school gerelateerde vragen) van Vaart Welzijn;
  • Vanuit het buurtteam of VO-team vindt een brede intake plaats met de jongere en ouders/opvoeders, samen krijgen we een goed beeld waar samen met een mentor aan gewerkt moet worden;
  • Na deze intake gaan we kijken of er een geschikte mentor is die goed bij de jongere en de vraag past;
  • Bij een match vindt een kennismakingsgesprek met de mentor, jongere en betrokken Vaart Welzijn medewerker plaats. Bij jongeren onder de 16 zijn ouders/opvoeders ook aanwezig. Bij dit gesprek worden naast kennismaking ook afspraken gemaakt over de ondersteuning zoals de doelen en duur van de ondersteuning;
  • Aansluitend gaan de mentor en de jongere samen aan de slag, de ondersteuning is vaak voor een langere periode;
  • Na afloop van het traject volgt er een evaluatiegesprek met mentor, jongere, betrokken Vaart Welzijn medewerker en evt. overige betrokken partijen.

Aanmelden

Aanmelden van een jongere voor een mentor kan via het buurtteam of VO-team van Vaart Welzijn. Voor contact gegevens van de buurtteams en het VO-team zie: www.vaartwelzijn.nl/buurtteams.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!