Mentor4you

Onder de bekende naam Mentor4you is de inzet van mentoren voor jongeren in Assen weer mogelijk. Niet voor iedere vraag van een jongere is het noodzakelijk door te verwijzen naar professionele jeugdzorg. De inzet van een mentor heeft een grote meerwaarde op de positieve ontwikkeling van een jongere. Mentoren worden 1-op-1 gekoppeld aan een jongere die gedurende een langere tijd coach is.
Om de rol van mentor te vervullen is het belangrijk dat de mentor een klik heeft met de jongere en een actieve rol wil spelen in de ontwikkeling. Vooraf aan de start zal er ook een klik gesprek plaatsvinden en zijn er evaluatie momenten.

Voor wie is Mentor4you bedoeld?
Mentor4you is voor jongeren in de leeftijd van 11 t/m 23 jaar, die door de begeleiding van een Mentor meer kans hebben om mee te doen in de samenleving. Voorwaarde is dat de jongere zelf gemotiveerd is en aanspreekbaar op zijn/haar gedrag.

Welke ondersteuning kan worden geboden?
Ondersteuning die jongeren nodig hebben bij hun zoektocht naar volwassenheid, met de daarbij behorende problematiek Bijvoorbeeld: een zinvolle vrijetijdsbesteding, school goed af ronden, plannen/organiseren, omgaan met agressie of conflicten, weerstand te bieden aan groepsdruk, talenten ontdekken en vele andere zaken waar jongeren mee worstelen.

Mentoren
De mentoren zijn getrainde vrijwilligers, vaak met een achtergrond in de jeugdhulp of onderwijs. Ze vallen in Assen onder Vaart Welzijn en een verlengde van het dagelijks werk. Mentoren kunnen zowel preventief, ondersteunend als in de vorm van nazorg ingezet worden. 

Hoe werkt het?

  • De jongere meldt zichzelf aan of wordt aangemeld via ouders/opvoeders, school of andere organisatie. Dit kan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en te sturen naar: mentor4you@vaartwelzijn.nl.
  • De coördinator van mentor4you neemt contact met je op. Samen bespreken we aan welke doelen je wilt gaan werken.
  • Vervolgens gaat de coördinator op zoek naar een geschikte mentor. Als deze is gevonden wordt er een kennismakingsgesprek gepland. Hierbij zijn de jongere, de mentor en de coördinator van Vaart Welzijn aanwezig. Bij jongeren onder de 16 zijn ouders/opvoeders ook aanwezig. Bij dit gesprek worden naast de kennismaking ook afspraken gemaakt over de ondersteuning zoals de doelen en duur van de ondersteuning.
  • Daarna gaan de mentor en de jongere samen aan de slag. De ondersteuning is vaak voor een langere periode. Meestal spreken de jongere en de mentor 1x in de week af. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de behoefte van de jongere.
  • Na afloop van het traject volgt er een evaluatiegesprek met mentor, jongere, coördinator en evt. overige betrokken partijen.

Aanmelden 
Aanmelden kan via onderstaand link naar het aanmeldformulier en deze ingevuld te mailen naar mentor4you@vaartwelzijn.nl. Mocht je nog vragen hebben dan kun je bellen met Janien van Veenen (coördinator) op 06-26338196.


Zelf mentor worden?
Ben je 18 jaar of ouder, heb je affiniteit met jongeren, vind je het leuk om anderen te helpen, zelf de nodige trainingen en ondersteuning te krijgen, dan is mentor misschien wel wat voor jou. Stuur een mail naar: mentor4you@vaartwelzijn.nl voor de mogelijkheden.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!