KIES groep

Een scheiding brengt spannende veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de partners, maar zeker ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld steeds één van de ouders missen, verhuizen of wennen aan een nieuwe partner of stiefbroers en –zussen. KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) helpt kinderen om te gaan met een scheiding.

Werkwijze

In de KIES groep ontmoet jouw kind andere kinderen met gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leren de kinderen praten over hun gevoelens en wat ze moeilijk vinden. Daarnaast horen ze hoe leeftijdsgenoten omgaan met de scheiding van hun ouders. Naast het gevoel dat zij niet de enige zijn in een scheidingssituatie, kunnen de kinderen elkaar steunen en tips geven. In de bijeenkomsten is aandacht voor onderwerpen die de kinderen zelf inbrengen.

Daarnaast komt aan de orde: 

  • kennis maken met verschillende situaties van kinderen en echtscheiding en aandacht voor de eigen situatie
  • gevoel en gedrag, je kunnen uiten
  • omgaan met iets dat je moeilijk vindt
  • keuzes maken voor eigen houding en gedrag, voor jezelf denken
  • vertrouwen in anderen en zelfvertrouwen
  • oefenen van moeilijke gesprekken
  • bewust worden van eigen kwaliteiten en mogelijkheden

We werken volgens de landelijk erkende KIES methode. Kijk voor meer informatie hierover op de website van KIES.

Voor wie?

Vaart Welzijn organiseert KIES groepen voor kinderen op de basisschool (groepen 4 tot en met 8). Het is mogelijk om samen met een broer en/of zus deel te nemen. Hoe lang je als ouders gescheiden bent - net of al langere tijd - maakt niet uit.

Aanmelden

De KIES groep bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Bij genoeg aanmeldingen gaat een groep van start (minimaal 2 KIES groepen per jaar). Vooraf is een voorlichtingsavond voor de ouder(s). Hierin leggen we uit hoe kinderen een scheiding verwerken, hoe de groepsbijeenkomsten eruit zien en hoe je als ouder(s) je kinderen ondersteunt. Meer weten of jullie kind(eren) aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Kosten

Deelname aan de KIES groep is gratis.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!