Terug naar Nieuws

Feestelijke afsluiting inloopateliers Peelo en Noorderpark

Gepubliceerd op:

De afgelopen maanden organiseerden Vaart Welzijn en het ICO Partner in Kunst & Cultuur inloopateliers in de wijken Peelo en Noorderpark.

De buurthuizen ‘Het Markehuus’ en ‘De Componist’ kregen wekelijks bezoek van een kunstenaar die open kunstlessen aanbood. De deelnemers hebben veel geëxperimenteerd, geleerd én gemaakt. Dit lieten ze zien tijdens een feestelijke expositie op 22 en 23 mei.

Kinderen zijn trots op hun werk
Maandag 22 mei werd de feestelijke afsluiting afgetrapt in het Markehuus in Peelo. Ook cultuurcoach Djodjie Rinsampessy was aanwezig om het werk van de kinderen te
bekijken. De volgende dag vond de expositie in Noorderpark plaats. Deze werd geopend door raadslis Clemens Otto. ‘Het was ontroerend om te zien hoe trots de kinderen hun werk laten zien aan de bezoekers,’ zegt Katrien Lammerts, adviseur cultuurparticipatie bij het ICO.

Een community gevormd
De inloopateliers -bedoeld voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool- werden goed bezocht. Wat hebben die 16 weken opgeleverd? Katrien: ‘Kinderen uit de wijk die elkaar eerst niet kenden, vormen nu een groep waarin ze elkaar helpen en van elkaar leren binnen hun eigen interesses. Er wordt veel gelachen en ook minder leuke ervaringen die ze meemaken in het dagelijks leven worden gedeeld. Ze hebben in die 16 weken samen echt een ontwikkeling doorgemaakt, niet alleen creatief maar ook sociaal. Zo zie je maar weer dat kunst heel goed kan worden ingezet als middel om in de wijk tot meer verbinding te komen. We hopen op een vervolg!’

 

 

 

24-04-2024

Assen verenigt met MDT (Maatschappelijke Diensttijd)

In Assen bundelen Assen Sportstad, Vaart Welzijn, Sport- & Beweegcampus en de Assense sportverenigingen hun krachten.
Lees meer