Terug naar Nieuws

BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

Gepubliceerd op:
BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

In Drenthe start binnenkort het project BOI: Song of a Wanderer. In dit project draait alles om het verbindende gesprek tussen jongeren vanaf 16 jaar over het begrip ‘gender’. Kan iemand zich 100% vrouw voelen of 100% man? Hiertussen ligt een groot gebied van verschillen. In dit project wordt dieper ingegaan op paraplutermen, zoals de begrippen genderidentiteit, genderexpressie en non-binair zijn. Door meer bewustzijn te creëren onder jongeren van het hele concept, kan dat de acceptatie van seksuele diversiteit vergroten. Filmmaakster Anne Marie Borsboom volgde 12 jaar het verhaal van Nitzan’s innerlijke strijd, de zoektocht naar je ware zelf. Dit resulteerde in een mooie film en een boek.

Voor de BOI events op scholen gaf de provincie een subsidie, omdat iedereen in Drenthe, als regenboog provincie , mee moet kunnen doen en moet kunnen zijn wie die wil zijn. Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA), het COC Groningen-Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) En wij van Vaart Welzijn werken hieraan mee.

BOI film en/of Boek gezien? En loop je nog rond met vragen?

Zoek je ondersteuning of doorverwijzing of specifieke hulpverlening?

Het kan gebeuren dat je in een situatie komt waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Familie, vrienden of buurtbewoners kunnen vaak helpen, maar soms kun of wil je iets liever met iemand anders bespreken. Vaart Welzijn wil samen met jou kijken wat je nodig hebt om je jouw vraag op te lossen.

Foto's

Bekijk ook

16-10-2022

Street skills zijn AAN!

5 dagen in de herfstvakantie verschillende urban activiteiten in Assen   Vanuit AAN (Asser Activiteiten Na school) worden er van maandag t/m vrijdag in de herfstvakantie verschillende Urban activiteiten georganiseerd op 5 verschillende plekken in Assen voor kinderen van 8-12 jaar. Dit door ee…
Lees meer
 
13-10-2022

Sociale Kaart Assen

Op zoek naar een gezellige koffieochtend in jouw wijk? Wil je meer weten over een budgetcursus? Wil je graag bewegen maar je weet niet waar je terecht kunt? Of zoek je juist een plek om vrijwilligerswerk te doen? Je vindt het allemaal op de Sociale Kaart!  
Lees meer
 
27-09-2022

Hang Out bestaat 1 jaar!

En dat vieren wij! Kom jij ook langs? 
Lees meer