Terug naar Nieuws

BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

Gepubliceerd op:
BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

In Drenthe start binnenkort het project BOI: Song of a Wanderer. In dit project draait alles om het verbindende gesprek tussen jongeren vanaf 16 jaar over het begrip ‘gender’. Kan iemand zich 100% vrouw voelen of 100% man? Hiertussen ligt een groot gebied van verschillen. In dit project wordt dieper ingegaan op paraplutermen, zoals de begrippen genderidentiteit, genderexpressie en non-binair zijn. Door meer bewustzijn te creëren onder jongeren van het hele concept, kan dat de acceptatie van seksuele diversiteit vergroten. Filmmaakster Anne Marie Borsboom volgde 12 jaar het verhaal van Nitzan’s innerlijke strijd, de zoektocht naar je ware zelf. Dit resulteerde in een mooie film en een boek.

Voor de BOI events op scholen gaf de provincie een subsidie, omdat iedereen in Drenthe, als regenboog provincie , mee moet kunnen doen en moet kunnen zijn wie die wil zijn. Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA), het COC Groningen-Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) En wij van Vaart Welzijn werken hieraan mee.

BOI film en/of Boek gezien? En loop je nog rond met vragen?

Zoek je ondersteuning of doorverwijzing of specifieke hulpverlening?

Het kan gebeuren dat je in een situatie komt waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Familie, vrienden of buurtbewoners kunnen vaak helpen, maar soms kun of wil je iets liever met iemand anders bespreken. Vaart Welzijn wil samen met jou kijken wat je nodig hebt om je jouw vraag op te lossen.

Foto's

Bekijk ook

30-08-2023

Het compliment van Drenthe

Zet je vrijwilligersorganisatie in het zonnetje en maak kans op € 3.000! 
Lees meer
 
26-07-2023

Mijlpijl: 10.000e rit AutoMaatje

Mevrouw Tolner werd maandag in het kader van AutoMaatje naar haar bestemming gereden door vrijwilliger en chauffeur Klaas van der Veen. De rit naar haar fysiotherapeut betekende de 10.00ste rit in dit concept.
Lees meer
 
28-06-2023

Webinar 'behapbaar besturen' terugkijken

In samenwerking met de andere Steunpunten Vrijwilligerswerk in Drenthe hebben wij op 21-6-2023 een succesvol Webinar georganiseerd!
Lees meer