Terug naar Nieuws

BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

Gepubliceerd op:
BOI: Song of a Wanderer - Drentse events op middelbare scholen

In Drenthe start binnenkort het project BOI: Song of a Wanderer. In dit project draait alles om het verbindende gesprek tussen jongeren vanaf 16 jaar over het begrip ‘gender’. Kan iemand zich 100% vrouw voelen of 100% man? Hiertussen ligt een groot gebied van verschillen. In dit project wordt dieper ingegaan op paraplutermen, zoals de begrippen genderidentiteit, genderexpressie en non-binair zijn. Door meer bewustzijn te creëren onder jongeren van het hele concept, kan dat de acceptatie van seksuele diversiteit vergroten. Filmmaakster Anne Marie Borsboom volgde 12 jaar het verhaal van Nitzan’s innerlijke strijd, de zoektocht naar je ware zelf. Dit resulteerde in een mooie film en een boek.

Voor de BOI events op scholen gaf de provincie een subsidie, omdat iedereen in Drenthe, als regenboog provincie , mee moet kunnen doen en moet kunnen zijn wie die wil zijn. Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA), het COC Groningen-Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) En wij van Vaart Welzijn werken hieraan mee.

BOI film en/of Boek gezien? En loop je nog rond met vragen?

Zoek je ondersteuning of doorverwijzing of specifieke hulpverlening?

Het kan gebeuren dat je in een situatie komt waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Familie, vrienden of buurtbewoners kunnen vaak helpen, maar soms kun of wil je iets liever met iemand anders bespreken. Vaart Welzijn wil samen met jou kijken wat je nodig hebt om je jouw vraag op te lossen.

Foto's

Bekijk ook

04-04-2024

Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen

Graag willen wij de inwoners van Assen informeren dat op 3 april de Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen is geopend.
Lees meer
 
29-03-2024

Trots!

Trots op ons publieksjaarverslag 2023.   
Lees meer
 
02-02-2024

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen tot 31 maart terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. 
Lees meer