Terug naar Nieuws

Assen verenigt met MDT (Maatschappelijke Diensttijd)

Gepubliceerd op:

In Assen bundelen Assen Sportstad, Vaart Welzijn, Sport- & Beweegcampus en de Assense sportverenigingen hun krachten.

Gezamenlijk hebben zij als doel jongeren tussen de 12 en 30 jaar de mogelijkheid te bieden niet alleen hun sportieve ambities na te streven, maar ook hun talent te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en een positieve impact te hebben op de gemeenschap, dankzij Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Maatschappelijke Diensttijd
MDT biedt jongeren tussen 12 en 30 jaar de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen, vrijwillig in te zetten voor een ander of de maatschappij en om andere mensen te ontmoeten buiten je eigen leefwereld. Tijdens het MDT-traject komen de jongeren er achter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Na afloop ontvangen ze een officieel MDT-certificaat. Er zijn MDT-trajecten op verschillende thema’s en straks in Assen dus ook één op het gebied van sport.

Assen verenigt met MDT
SportDrenthe heeft in opdracht van Assen Sportstad onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een MDT Sport-programma binnen de gemeente. Met groen licht voor een kansrijke aanvraag benadrukt Loes Boetes van Assen Sportstad het belang van de brede samenwerking met verschillende partners. "Gezamenlijk hebben we een krachtig programma ontwikkeld voor de jongeren, waaronder bijvoorbeeld een bezoek aan NOC*NSF, workshops over relevante thema's binnen verenigingen en praktische activiteiten bij lokale sportclubs. Hoewel we in het najaar pas horen of de aanvraag is toegekend, zetten we nu al gezamenlijk stappen, zodat we begin 2025 vol enthousiasme van start kunnen gaan."

Foto's

Bekijk ook

04-04-2024

Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen

Graag willen wij de inwoners van Assen informeren dat op 3 april de Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen is geopend.
Lees meer
 
29-03-2024

Trots!

Trots op ons publieksjaarverslag 2023.   
Lees meer
 
02-02-2024

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen tot 31 maart terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. 
Lees meer