Mantelzorg

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Vaart Welzijn mantelzorgers in de gemeente Assen kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. Ook ondersteunen we bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. 1 keer in de 3 maand is er het mantelzorgcafé waar je andere mantelzorgers kunt ontmoeten. Ook organiseren we elke eerste maandag van de maand een lotgenotengroep in 't Markehuus in Peelo. Hou voor de data van deze bijeenkomsten onze agenda in de gaten. 

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers die langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week actief zijn als mantelzorger ontvangen jaarlijks een waardering vanuit de gemeente Assen. Om de mantelzorgwaardering te ontvangen is het van belang dat je je aanmeldt als mantelzorger. Dit kan op de website van de gemeente Assen.

Jonge mantelzorgers

Soms helpen kinderen of jongeren mee in de zorg voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid. Vaart Welzijn organiseert regelmatig leuke activiteiten voor deze jonge mantelzorgers.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!