Wonen

Als je op zoek bent naar andere woonruimte dan zijn er verschillende opties. Die zijn afhankelijk van jouw situatie. Je kan een woning kopen of huren. Op het gebied van huurwoningen zijn er twee opties: sociale huur en particuliere huur.

Sociale huurwoningen zijn meestal betaalbaar voor mensen met een lager inkomen. Er is namelijk een begrensde huur. De huur mag nooit hoger zijn dan een bepaald bedrag. Dit heet de maximale huurgrens van de woning. Je inkomen en de huurprijs bepalen samen of je in aanmerking komt voor de huurwoning en voor huurtoeslag.

De meeste sociale huurwoningen in Assen en omgeving zijn in bezit van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie in Drenthe moet je ingeschreven staan bij Thuiskompas. Inschrijven is gratis. Je betaalt pas eenmalig 25 euro als je een woning accepteert. We adviseren je op tijd (voordat je daadwerkelijk op zoek bent) in te schrijven aangezien de wachttijd behoorlijk kan oplopen.

Bij particulier huur (vrije sector) gelden deze regels niet. Meestal zijn de huurprijzen hoger, waardoor huurtoeslag vaak niet mogelijk is. Ook mag de verhuurder vaak zelf bepalen hoe hoog de huurverhoging wordt. 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!