Scheiden

Een prettige relatie met je partner is niet vanzelfsprekend. Soms heb je problemen waar je samen niet uitkomt en kan het zijn dat het één van beiden of jullie allebei beter lijkt om uit elkaar te gaan. Een scheiding heeft veel invloed op je leven. Helemaal als er kinderen in het gezin zijn. Scheiden van je partner maakt veel gevoelens los. Boosheid, verdriet, ongeloof. Een scheiding is een keerpunt in je leven, want hierna moet je alleen verder. Maar hoe doe je dit?

Hoe helpen wij jou?

Gaan jullie scheiden en hebben jij en je ex-partner andere ideeën over het ouderschapsplan? De buurtmaatschappelijk werkers van Vaart Welzijn helpen bij het vinden van een oplossing voor de verdeling van de zorgtaken van jullie kind(eren). Ons doel is samen tot duidelijke afspraken komen waar jullie beide achter staan. De belangen van jullie kind(eren) staan daarbij voorop.

Hulp en advies voor kinderen

Ook voor jullie kind(eren) zorgt een scheiding natuurlijk voor veranderingen. We organiseren jaarlijks meerdere KIES groepen waarin kinderen leren omgaan met een scheiding. Op de website van Villa Pinedo kunnen kinderen laten horen wat ze denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders of een ‘Buddy’ vinden om ervaringen mee uit te wisselen.

Kosten

De ondersteuning die we jou bieden is gratis.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!