Mantelzorg

Vaart Welzijn biedt hulp aan mensen die lange tijd en onbetaald voor iemand zorgen. Dit kan voor je partner zijn of bijvoorbeeld een kind, vriend(in) of buur. Je bent dan mantelzorger.

Hoe helpen wij jou?

Deze zorg kan je een tevreden gevoel geven, maar het kan ook teveel van je vragen. Daardoor zit je misschien minder lekker in je vel. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Je voelt je fijner en het zorgen gaat je daardoor beter af.

Vanuit Vaart Welzijn kunnen we je daarin helpen:

  • - We kunnen je informatie geven over regels en mogelijkheden;
  • - We helpen je met dingen die geregeld moeten worden;
  • - We bieden een luisterend oor;

Lotgenotengroep

Wij organiseren bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kan jij met andere mantelzorgers in gesprek om ervaringen en tips met elkaar te delen. We sturen elke maand een uitnodiging aan mantelzorgers die ingeschreven staan bij gemeente Assen. Daarin kan je zien welk onderwerp of welke gastspreker er is. De bijeenkomsten vinden elke eerste woensdag van de maand plaats van 14.00 uur tot 15.30 uur in ’t Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen. Ook mantelzorgers die niet ingeschreven staan zijn van harte welkom. Als je ook eens langs wil komen dan kan je een mailtje sturen naar mantelzorg@vaartwelzijn.nl of bellen naar 06-26338196.  

Mantelzorgwaardering

Voor meer informatie en hulp, of het aanvragen van de mantelzorgwaardering kan je terecht op www.ikzorginassen.nl of www.assen.care. Na inschrijving wordt gekeken of je in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering. Dit wordt gegeven aan mensen die voor langere tijd regelmatig zorgen voor een ander. Kom je er niet uit? Zoek dan contact met Vaart Welzijn. 

Netwerk Informele Zorg

Het Netwerk Informele Zorg bestaat uit meerdere organisaties die zich bezighouden met (jonge) mantelzorgers. De volgende organisaties zitten in het Netwerk: Gemeente Assen, Vaart Welzijn, MEE Samen, Contactpunt Mantelzorg, Espria Ledenvereniging, Odensehuis Assen, Mantelzorgmakelaar, Casemanager mantelzorg/ervaringsdeskundige en Mari Bersama. Vanuit dit Netwerk werken we samen om de mogelijkheden voor mantelzorgers in Assen te verbeteren. 

Kosten

De hulp die Vaart Welzijn biedt is gratis.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!