Taalhuis Assen

Het Taalhuis Assen is een plek voor iedereen die (beter) wil leren lezen, schrijven of de Nederlandse taal goed wil leren spreken. Het Taalhuis biedt ook hulp bij digitaal vaardig(er) worden. 

Waar vind je het Taalhuis?

Het Taalhuis vind je in De Nieuwe Kolk aan de Weiersstraat 1. Op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur heeft de taalhuiscoördinator spreekuur. Je bent dan van harte welkom!

Hoe helpt het Taalhuis jou?

In een kennismakingsgesprek brengt de coördinator samen met jou in kaart waar je behoefte aan hebt. Beter lezen, schrijven of Nederlands leren spreken? Of weten hoe je een bericht verstuurt via WhatsApp of kunt mailen? Het kan allemaal! De coördinator gaat daarna op zoek naar een taalcoach die jou verder helpt. 

Getrainde vrijwilligers

De taalcoach is een vrijwilliger die jou helpt bij het beter leren begrijpen en spreken van de Nederlandse taal of bij het verbeteren van jouw digitale vaardigheden. De coaches krijgen een training van zes bijeenkomsten van 2,5 uur om deelnemers nog beter te kunnen ondersteunen. Welk lesmateriaal is beschikbaar en welke manier is het beste om de deelnemer te begeleiden? De taalhuiscoördinator ondersteunt de taalcoaches.

Meer weten? 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Of wil jij je inzetten als taalcoach? Mail dan naar taalhuis@dnk.nl.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!