Buurtbemiddeling
Als ergernissen of meningsverschillen tussen jou en je buren hoog oplopen en het lastig is om tot een gesprek te komen, helpen de buurtbemiddelaars van Vaart Welzijn jou en je buren graag. Onze onpartijdige bemiddelaars kijken samen met jou en je buren naar de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen. Buurtbemiddeling kan worden ingezet bij bijvoorbeeld overlast, ruzie of een slechte relatie met je buren. Klik hier om een filmpje hierover te bekijken.
Wie zijn onze buurtbemiddelaars?
Onze buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die speciaal getraind zijn om conflicten op te lossen. Ze zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal en kiezen geen partij. Zij helpen jou en je buren om een oplossing te vinden.
Buurtbemiddeling inzetten?
Neem dan contact met ons op om de situatie uit te leggen. Wij beoordelen of jouw situatie in aanmerking komt voor buurtbemiddeling. Als dat zo is, komt een bemiddelaar bij je thuis om jouw verhaal te horen. In een gesprek met jouw buren horen we daarna de andere kant van het verhaal. Willen jullie allebei samen in gesprek? Dan regelen en begeleiden we een afspraak op neutraal terrein. De bemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt en dat jullie duidelijke afspraken maken. Deze afspraken zetten we op papier, zodat je beide weet wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Na enkele weken nemen we contact op om te horen hoe het gaat. Als het nodig is, maken we een nieuwe afspraak.
Wie kan buurtbemiddeling inschakelen?
Iedere inwoner van de gemeente Assen die een conflict met buren of buurtgenoten wil oplossen kan buurtbemiddeling inschakelen. Ook instanties als woningcorporaties, politie of de gemeente Assen kan ons benaderen of inwoners doorverwijzen.
Aanmelden of meer informatie?
Buurtbemiddeling is vrijwillig en gratis. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons.
Burenoverlast in tijde van corona
Je buren, je beste vriend in moeilijke tijden
Nu heel veel mensen thuis werken, leven we - vooral in de steden - met z’n allen nog meer op elkaars lip. De ballen die veel mensen hoog moeten houden in deze tijden van coronacrisis, zijn niet mis: zelf thuis werken, en heel vaak samen met het hele gezin. Ouders moeten hun aandacht verdelen over de kinderen, begeleiding geven bij hun schoolwerk, zorgen voor voldoende afleiding en beweging. Dat wil wel eens leiden tot de nodige irritaties onderling, maar ook met de buren.
De eerste signalen van burenoverlast zijn er al: ouders die met hun kinderen binnenshuis een bootcamp houden op keiharde muziek, tot ergernis van de benedenburen die gek worden van het lawaai. Je hoeft er niet eens kinderen voor te hebben, om je eens lekker in het zweet te willen werken in je woonkamer op een opzwepende beat, nu alle sportfaciliteiten zijn gesloten.
Tips
Maar hoe ga je dan met elkaar om? Hiervoor zijn de nodige tips te geven, die onder normale omstandigheden ook gelden. Want nog meer dan anders, houd je je buren liever te vriend. Op problemenmetjeburen.nl vind je deze tips.
Komen buren er samen echt niet uit, dan kunnen ze proberen een beroep te doen op buurtbemiddelaars in hun gemeente. De meeste organisaties zetten hun werk voort, binnen de geldende richtlijnen van de overheid over corona en contact. Op dit moment is dat telefonisch contact.
Wilt u graag overleg en of een luisterend oor stuur dan een email naar buurtbemiddelingassen@vaartwelzijn.nl
Of neem telefonisch contact op via 06 511 77 225.
Stel een vraag
Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!