Buurtbemiddeling

Als ergernissen of meningsverschillen tussen jou en je buren hoog oplopen en het lastig is om tot een gesprek te komen, helpen de buurtbemiddelaars van Vaart Welzijn jou en je buren graag. Onze onpartijdige bemiddelaars kijken samen met jou en je buren naar de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen. Buurtbemiddeling kan worden ingezet bij bijvoorbeeld overlast, ruzie of een slechte relatie met je buren. Klik hier om een filmpje hierover te bekijken of kijk op problemenmetjeburen.nl voor de nodige tips.

Wie zijn onze buurtbemiddelaars?

Onze buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die speciaal getraind zijn om conflicten op te lossen. Ze zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal en kiezen geen partij. Zij helpen jou en je buren om een oplossing te vinden. 

Buurtbemiddeling inzetten?

Neem dan contact met ons op om de situatie uit te leggen. Wij beoordelen of jouw situatie in aanmerking komt voor buurtbemiddeling. Als dat zo is, komt een bemiddelaar bij je thuis om jouw verhaal te horen. In een gesprek met jouw buren horen we daarna de andere kant van het verhaal. Willen jullie allebei samen in gesprek? Dan regelen en begeleiden we een afspraak op neutraal terrein. De bemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt en dat jullie duidelijke afspraken maken. Deze afspraken zetten we op papier, zodat je beide weet wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Na enkele weken nemen we contact op om te horen hoe het gaat. Als het nodig is, maken we een nieuwe afspraak.

Wie kan buurtbemiddeling inschakelen?

Iedere inwoner van de gemeente Assen die een conflict met buren of buurtgenoten wil oplossen kan buurtbemiddeling inschakelen. Ook instanties als woningcorporaties, politie of de gemeente Assen kan ons benaderen of inwoners doorverwijzen.

Aanmelden of meer informatie?

Buurtbemiddeling is vrijwillig en gratis. Wil je graag meer informatie over buurtbemiddeling? Wil je weten of uw situatie geschikt is voor buurtbemiddeling of wil je een adviesgesprek? Stuur dan een e-mail naar buurtbemiddelingassen@vaartwelzijn.nl. Je krijgt dan op korte termijn een reactie van de coördinator.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!