Het belang van een gezonde leefstijl

Sport, bewegen en gezonde voeding zijn belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid. Door sport en bewegen vergroot je jouw zelfvertrouwen, weerbaarheid en vitaliteit. Het geeft je een doel en is in veel gevallen een fijne uitlaatklep. Samen bewegen vergroot daarbij ook je sociale netwerk.

Wat doen we bij Vaart Welzijn 

De buurtteams dragen bij aan een gezondere leefstijl in de wijken en buurten, de buurtwerkers sport nemen hierin het voortouw. Dit doen we onder andere door inwoners individueel op weg te helpen. Wanneer je zoekende bent in welke (gezondere)leefstijl, sport of vorm van bewegen bij je past. Onze hulp is hierin erg uiteenlopend. Hoe kun je bijvoorbeeld stoppen met roken? Hoe eet je gezond met een kleine portemonnee? Welke sportaanbod is er en past bij mij? Of hoe kan ik laagdrempelig in beweging komen? Hierin werken we samen met verenigingen, sportaanbieders, zorgprofessionals en vrijwilligers(organisaties). Dit doen we voor alle inwoners: jong en oud, met of zonder beperking.

Ook ondersteunen we inwoners bij ideeën voor hun wijk op het gebied van sport en bewegen. Denk hierbij aan het realiseren van een speeltuin of outdoor fitness. Maar ook bij het organiseren van een buitenspeeldag of voetbaltoernooi voor jongeren.

Daarnaast ondersteunen we scholen en (sport)verenigingen. We geven bijvoorbeeld advies over een gezondere kantine. Stimuleren scholen in het oppakken van de ‘Daily Mile’ of het aanleggen van een watertappunt op het schoolplein. 

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor jou of je omgeving kunnen doen? Of heb je een goed idee voor jouw wijk? De buurtwerker sport helpt je graag verder. Bekijk hier wie in welke wijk zit. De begeleiding die wij bieden is kosteloos.

Vanuit de visie van Positieve Gezondheid werken we samen aan een Gezonde(re) Stad. We participeren in het Asser Sportakkoord en het Preventieakkoord om dit gezamenlijk te bereiken. In het menu rechts op deze pagina staan linkjes naar een deel van het aanbod en samenwerkingsverbanden.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!