Het belang van een gezonde leefstijl

Sport, bewegen en gezonde voeding is belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid. Door sport en bewegen vergroot je jouw zelfvertrouwen, weerbaarheid en vitaliteit. Samen bewegen vergroot vaak ook jouw sociale netwerk.

Onze begeleiding

De buurtwerkers sport van Vaart Welzijn stimuleren alle inwoners van de gemeente Assen om gezond te leven. Dit doen we door samen met inwoners, clubs en verenigingen sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt te organiseren. Dit doen we voor iedereen: jong en oud, met of zonder beperking. Zo organiseren we bijvoorbeeld wandelgroepen voor ouderen en beweegprogramma’s voor jongeren. Hou voor alle activiteiten onze agenda in de gaten.

Daarnaast informeren de buurtwerkers sport over welke sportmogelijkheden Assen biedt en geven we advies over welke sport of sportvereniging bij jou past, voeding en een gezond gewicht. Ook ondersteunen we inwoners bij ideeën voor hun wijk op het gebied van sport en bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een kindvriendelijke (verkeersveilige, autovrije) route naar school of de sportclub waardoor kinderen hier zelfstandig op de fiets naartoe kunnen of het realiseren van een speeltuin in de wijk.

We ondersteunen ook sportverenigingen. We geven onder andere advies over het organiseren van een ‘gezonde’ kantine, het werven van leden of vrijwilligers en we helpen bij het organiseren van evenementen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle medewerkers van Vaart Welzijn zijn intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Lukt het niet om sportkleding aan te schaffen of om het clubgeld voor de sportvereniging te betalen, waardoor jouw kind niet kan sporten? We informeren je graag over de mogelijkheid om gebruik te maken van middelen uit het fonds.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen doen of heb je een goed idee voor jouw wijk? Neem dan contact met ons op. De begeleiding die wij jou bieden is gratis.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!