Terug naar Nieuws

Vaart Welzijn en SpotTV aan de slag met jongeren onderzoek en top 10 MOST WANTED

Gepubliceerd op:

 

Om een goed beeld te krijgen van de wensen en behoeften onder de Asser jeugd starten medewerkers en jeugd vrijwilligers van Vaart Welzijn en SpotTV met een onderzoek. Op verschillende voortgezet onderwijs en middelbare beroepsonderwijs scholen in Assen zullen de komende weken gesprekken plaatsvinden met groepen jongeren van verschillende leeftijden en achtergronden. Daarnaast roepen we alle jongeren in Assen om hun stem uit te brengen voor de top 10 MOST WANTED onderwerpen voor jongeren in Assen 2022.

 

In Assen willen de gemeente, Vaart Welzijn, SpotTV en daarnaast vele andere organisaties graag weten hoe de jeugd denkt over bepaalde thema’s en onderwerpen. De jeugd zelf kan daar het beste antwoord op geven. De uitkomsten dragen o.a. bij aan de inzet NPO middelen, programmering SpotTV, thema bijeenkomsten Vaart Welzijn en extra inzet op jongeren onderwerpen in Assen.

 

Gesprekken met jongeren

De komende weken zullen er gesprekken gevoerd worden op de scholen met groepen jongeren. Dit op een interactieve manier om input op te halen over o.a. de volgende thema’s: Corona en de maatregelen, voorzieningen en activiteiten voor jongeren in Assen, meepraten en meedenken en andere onderwerpen die jongeren daarnaast ook belangrijk vinden.

 

Top 10 MOST WANTED jongeren in Assen

Om een goed beeld te krijgen van de onderwerpen die jongeren in Assen momenteel het meest belangrijk vinden komt er naast de andere acties een top 10 lijst. Jongeren kunnen de komende weken stemmen op hun top 10 onderwerpen voor 2022. Uit een lijst met 36 onderwerpen kunnen jongeren hun favoriete 10 invullen. Het invullen gebeurd via stem biljetten op school en daarnaast kan er digitaal gestemd worden via: https://assen.spot-tv.nl/jongeren-onderwerpen-top-10/ . Half december zal de top 10 bekend zijn. De belangrijkste onderwerpen worden gebruikt voor invulling van programma’s in 2022.

 

Jongeren ambassadeurs

Jongeren in Assen die het belangrijk vinden om hun mening te geven over onderwerpen die hun aangaan nodigen we uit om jongeren ambassadeur van Assen te worden. Je wordt dan op de hoogte gesteld van ontwikkelingen en krijgt regelmatig de kans om mee te denken en te praten over de onderwerpen in Assen m.b.t. jongeren. Je kan per onderwerp zelf bepalen of je wel of niet mee doet. De top 10 geeft invulling aan de onderwerpen. Ben je tussen de 12-23 jaar en interesse om jongeren ambassadeur van Assen te worden? Stuur dan een mailtje met je interesse naar ikdoemee@vaartwelzijn.nl

24-03-2023

Maak vrienden bij Join Us

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 11% van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zich erg vaak alleen. Heb jij daar ook last van? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join Us Assen. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal…
Lees meer