Terug naar Nieuws

Nieuwe activiteiten jonge mantelzorgers in Assen TIME2RELAX

Gepubliceerd op:

Vanaf 26 oktober 2021 starten we in Assen vanuit Vaart Welzijn weer met activiteiten voor jonge mantelzorgers. Maandelijks zijn er activiteiten voor kinderen vanaf 8 jaar die op de basisschool zitten en activiteiten voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs om te verbinden, ontspannen en versterken .

Jonge mantelzorger?

Ben je tussen de 8 en 23 jaar? Zorg je voor - of heb je zorgen om - een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben je een jonge mantelzorger. Misschien heeft iemand uit het gezin kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien is er een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat een kind of jongere hierdoor meer zorg op zich neemt dan zijn/haar leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Ongeveer één op de vijf kinderen/jongeren is mantelzorger.

Hoe helpen wij jou vanuit Vaart Welzijn?

Wil je ondersteuning of meedoen aan de activiteiten, neem dan samen met je ouder(s)/ verzorger(s) contact op met het buurtteam in jouw wijk of het VO team binnen het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs in Assen. Ze bespreken je situatie en doen een aanmelding voor de jonge mantelzorg activiteiten.

 Activiteiten

Vaart Welzijn organiseert speciaal voor jonge mantelzorgers leuke activiteiten TIME2RELAX. Gewoon even eruit, even iets leuks doen en weg van de thuissituatie. Samen met andere kinderen of jongeren die jouw situatie begrijpen en een professionele beroepskrachten en vrijwilligers met een luisterend oor. Maandelijks zijn er vanaf oktober activiteiten voor kinderen vanaf 8 jaar die op de basisschool zitten. Deze activiteiten zijn einde van de middag en worden afgesloten met een maaltijd. Op dezelfde dag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs. Zij beginnen tijdens het eten en hebben aansluitend een activiteit. Beide groepen treffen elkaar bij de maaltijd en hebben als doel om te verbinden, te ontspannen en te versterken, maar op een andere manier passend bij de leeftijd. Voor kinderen meer vanuit doe activiteiten en voor jongeren meer vanuit het gesprek d.m.v. een spel- of andere vorm.

 

Daarnaast zijn er een paar keer per jaar voor kinderen en jongeren leuke uitjes.

 

Actuele tijden, data en locaties van alle activiteiten voor jonge mantelzorgers in Assen zijn vanaf begin oktober te vinden op:  https://www.vaartwelzijn.nl/mantelzorg/jonge-mantelzorgers/ 

24-03-2023

Maak vrienden bij Join Us

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 11% van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zich erg vaak alleen. Heb jij daar ook last van? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join Us Assen. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal…
Lees meer