Terug naar Nieuws

Naschoolse Activiteiten (NSA) in Assen gaan AAN en starten met Wijkexpedities en nieuwe naam

Gepubliceerd op:

Nieuwe naam in Assen voor Na Schoolse Activiteiten

De organisatie en coördinatie van NSA (Na Schoolse Activiteiten) in Assen valt sinds vorig jaar onder de welzijnsorganisatie Vaart Welzijn. Om een nieuwe frisse start te maken, gaan de naschoolse activiteiten in Assen verder onder de naam AAN. AAN staat voor Asser Activiteiten Na school. Kinderen gaan AAN wanneer ze meedoen en samen streven we naar een Assen waarin alle kinderen AAN kunnen gaan!

Starten met Wijkexpedities

In de maand maart starten we in verschillende wijken in Assen met Wijkexpedities. Tijdens deze expeditie gaan kinderen in groepjes op ontdekkingstocht door hun wijk. Op die route zullen ze van alles tegenkomen: van een smoothiewagen tot spontaan baseballen, van een afvalscheidingsspel, tot een schildersessie in het wild. Op laagdrempelige wijze maken de deelnemers zo kennis met sport, kunst en natuur. Daarnaast maken ze kennis met hun wijk: want wat is er eigenlijk allemaal te zien en te ontdekken in de straten waar ze elke dag doorheen gaan? Deelname is gratis, en iedereen is welkom!

 

Binnenkort komt er meer informatie over de Wijkexpedities, tijden, opgave, inhoud, enz. Reserveer nu alvast de volgende data in je agenda:

 

Marsdijk:                              16 maart 2022

Baggelhuizen                       21 maart 2022

Kloosterveen                       23 maart 2022

Noorderpark/ Peelo          30 maart 2022

Assen-Oost                           30 maart 2022

 

De activiteiten vinden plaats na schooltijd in de middag.

 

Doorontwikkeling in de wijken

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zal AAN steeds zichtbaarder worden in de wijken. Binnen iedere wijk zullen we bij centrale herkenbare plekken verschillende activiteiten plaatsvinden, passend bij de behoeftes van de kinderen die er wonen. Ook spelen ouders/opvoeders in de wijken een belangrijke rol. ‘Samen opgroeien, wijkgericht ontmoeten’ is daarbij ons speerpunt. We nodigen iedereen uit om mee te doen. In de loop van dit jaar zal er meer informatie bekend worden over deze ontwikkelingen.

 

Ophalen van wensen en behoeften

Om een goed beeld te krijgen van de behoeften en kansen in de wijk voor vervolgprogramma’s en -activiteiten, is er tijdens de expedities de mogelijkheid om ideeën en wensen aan te geven. Mocht je niet meedoen aan de expeditie, maar wel input willen geven, dan kun je ons bereiken via: aan@vaartwelzijn.nl Laat vooral van je horen!

Ook andere vragen kunnen gesteld worden via: aan@vaartwelzijn.nl

Foto's

Downloads

Bekijk ook

16-10-2022

Street skills zijn AAN!

5 dagen in de herfstvakantie verschillende urban activiteiten in Assen   Vanuit AAN (Asser Activiteiten Na school) worden er van maandag t/m vrijdag in de herfstvakantie verschillende Urban activiteiten georganiseerd op 5 verschillende plekken in Assen voor kinderen van 8-12 jaar. Dit door ee…
Lees meer
 
13-10-2022

Sociale Kaart Assen

Op zoek naar een gezellige koffieochtend in jouw wijk? Wil je meer weten over een budgetcursus? Wil je graag bewegen maar je weet niet waar je terecht kunt? Of zoek je juist een plek om vrijwilligerswerk te doen? Je vindt het allemaal op de Sociale Kaart!  
Lees meer
 
27-09-2022

Hang Out bestaat 1 jaar!

En dat vieren wij! Kom jij ook langs? 
Lees meer