Terug naar Nieuws

Naschoolse Activiteiten (NSA) in Assen gaan AAN en starten met Wijkexpedities en nieuwe naam

Gepubliceerd op:

Nieuwe naam in Assen voor Na Schoolse Activiteiten

De organisatie en coördinatie van NSA (Na Schoolse Activiteiten) in Assen valt sinds vorig jaar onder de welzijnsorganisatie Vaart Welzijn. Om een nieuwe frisse start te maken, gaan de naschoolse activiteiten in Assen verder onder de naam AAN. AAN staat voor Asser Activiteiten Na school. Kinderen gaan AAN wanneer ze meedoen en samen streven we naar een Assen waarin alle kinderen AAN kunnen gaan!

Starten met Wijkexpedities

In de maand maart starten we in verschillende wijken in Assen met Wijkexpedities. Tijdens deze expeditie gaan kinderen in groepjes op ontdekkingstocht door hun wijk. Op die route zullen ze van alles tegenkomen: van een smoothiewagen tot spontaan baseballen, van een afvalscheidingsspel, tot een schildersessie in het wild. Op laagdrempelige wijze maken de deelnemers zo kennis met sport, kunst en natuur. Daarnaast maken ze kennis met hun wijk: want wat is er eigenlijk allemaal te zien en te ontdekken in de straten waar ze elke dag doorheen gaan? Deelname is gratis, en iedereen is welkom!

 

Binnenkort komt er meer informatie over de Wijkexpedities, tijden, opgave, inhoud, enz. Reserveer nu alvast de volgende data in je agenda:

 

Marsdijk:                              16 maart 2022

Baggelhuizen                       21 maart 2022

Kloosterveen                       23 maart 2022

Noorderpark/ Peelo          30 maart 2022

Assen-Oost                           30 maart 2022

 

De activiteiten vinden plaats na schooltijd in de middag.

 

Doorontwikkeling in de wijken

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zal AAN steeds zichtbaarder worden in de wijken. Binnen iedere wijk zullen we bij centrale herkenbare plekken verschillende activiteiten plaatsvinden, passend bij de behoeftes van de kinderen die er wonen. Ook spelen ouders/opvoeders in de wijken een belangrijke rol. ‘Samen opgroeien, wijkgericht ontmoeten’ is daarbij ons speerpunt. We nodigen iedereen uit om mee te doen. In de loop van dit jaar zal er meer informatie bekend worden over deze ontwikkelingen.

 

Ophalen van wensen en behoeften

Om een goed beeld te krijgen van de behoeften en kansen in de wijk voor vervolgprogramma’s en -activiteiten, is er tijdens de expedities de mogelijkheid om ideeën en wensen aan te geven. Mocht je niet meedoen aan de expeditie, maar wel input willen geven, dan kun je ons bereiken via: aan@vaartwelzijn.nl Laat vooral van je horen!

Ook andere vragen kunnen gesteld worden via: aan@vaartwelzijn.nl

Foto's

Downloads

Bekijk ook

02-02-2024

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen tot 31 maart terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. 
Lees meer
 
11-12-2023

De nieuwe Zorg en Ondersteuning krant is uit!

Vaart Welzijn en de gemeente Assen hebben ook dit jaar samengewerkt aan een Informatiekrant Zorg en Ondersteuning Assen.
Lees meer
 
22-11-2023

Het Danspaleis was een groot succes!

 RTV-Drenthe was ook aanwezig! Zie hieronder het interview. 
Lees meer