Familymatch

Familymatch brengt overbelaste gezinnen en gezinnen die rust en ruimte hebben samen. Met als doel om af en toe een gezinslid van het overbelaste gezin te kunnen ondersteunen.

Gezinnen zijn er in alle soorten en maten. Soms loopt alles heel gemakkelijk binnen een gezin. Andere gezinnen hebben soms meer moeite met alles rondom het gezinsleven. Deze gezinnen kunnen overbelast raken.

Familymatch wil deze verschillende gezinnen in contact brengen met elkaar. We hebben het dan over vraaggezinnen en steungezinnen. De ondersteuning kan gaan om bijvoorbeeld een kindje binnen het gezin, maar ook een opa of oma die wat meer ondersteuning nodig heeft.

Ondersteuning bij een vraaggezin kan bestaan uit bijvoorbeeld:

  • Een gezinslid voor een middag thuis opvangen en spelletjes doen
  • Een gezinslid meenemen naar een leuke plek, zoals de kinderboerderij
  • Hulp bieden bij het maken van huiswerk
  • Een gezinslid ondersteunen bij sporten en bewegen
  • Het maken van een wandeling met een gezinslid
  • Een gezinslid een logeerplek voor één of meerdere nachten bieden

 

Wie kan zich aanmelden als vraaggezin?

Het is voor veel mensen vaak prachtig om een gezin te hebben, maar het kan soms ook zwaar zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je een klein netwerk hebt en je gezin combineert met mantelzorgtaken. Om alles te kunnen blijven volhouden en zelf gezond te blijven is het soms fijn om even op adem te kunnen komen. Gezinnen uit gemeente Assen die behoefte hebben aan deze ademruimte kunnen zich aanmelden als vraaggezin bij Familymatch.

 

Wil je je aanmelden voor Familymatch?

Dat kan via de mail familymatch@vaartwelzijn.nl. De coördinator van Familymatch neemt contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens deze intake maken we samen een profiel aan, waarin duidelijk wordt welke ondersteuning nodig is en welke wensen er zijn. Daarna wordt er gekeken welk steungezin het beste aan jullie gekoppeld kan worden.

Is er een match?

Dan plannen we een kennismaking in. Het steungezin en vraaggezin ontmoeten elkaar om te kijken of er een klik is. Is er een klik? Dan maken we afspraken over de invulling van de ondersteuning. We gaan altijd uit van een langdurige match.

Wie kan er steungezin worden?

Vindt jouw gezin het fijn om af en toe iets te doen voor een ander? Hebben jullie daar de tijd en ruimte voor? Meld je dan aan als vrijwillig steungezin! De ondersteuning die je biedt gaat altijd in overleg, je bepaalt dus zelf wat je wel en niet kan betekenen. Aanmelden kan via: familymatch@vaartwelzijn.nl. De coördinator neemt contact met je op om een intakegesprek te plannen. Tijdens dit gesprek maken we een profiel aan. Hierin staat beschreven wat je als steungezin zou willen bieden en wat bij jullie past. Op basis daarvan wordt er een match gezocht met een vraaggezin.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!